Bowling Tholen in de Eendrachtsbode

Freddy Schijf (rechts) wil op 1 februari een bowlingcentrum openen in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Stevinweg in Tholen. Hij werkt daarin samen met cliënten van Sjaloom Zorg. Kees Ista (derde van rechts) wil een Thoolse bowlingteam oprichten.
De gemeente Tholen is vanaf volgend jaar een sportvereniging rijker. Bij het nieuwe bowlingcentrum, dat volgens de planning op 1 februari de deuren opent aan de Stevinweg in Tholen, komt ook een bowlingvereniging voor de wedstrijdbowler. Eigenaar Freddy Schijf en zijn echtgenote Miranda uit Kloetinge denken daarnaast al aan mogelijke uitbreiding met een midgetgolfbaan aan de buitenkant van het pand.
Kees Ista uit Bergen op Zoom heeft de bowlingondernemer benaderd voor de sportvereniging. De overigens uit Poortvliet afkomstige Ista – hij is er geboren – is nu voorzitter van de bowlingvereniging Hoogerheide. Toen hij hoorde van de plannen van Schijf, heeft hij het hele bestuur warm gekregen om te verhuizen naar Tholen. Hij zegt er vertrouwen in te hebben dat Schijf zorgt voor kwaliteit. Ista kent Schijf van de Bowling Goes, waar de Kloetingenaar medevennoot van is. ,,In Goes zijn de banen ook altijd professioneel.”
Ista wil met de overstap naar Tholen het bowlen naar een hoger plan brengen. Een aantal leden, waaronder zijn vrouw Nicolette, maakt ook de overstap naar Tholen. Het is de bedoeling dat er Thoolse teams vanaf volgend jaar september gaan deelnemen aan de competities. Er worden ook thuiswedstrijden gespeeld in de 1000 vierkante grote bowlingruimte. Ista wil de zomercompetitie, die nu in Hoogerheide wordt gespeeld, om de week in Tholen laten spelen. Ook wil hij zich inspannen om een jeugdteam op te richten in Tholen. Het damesteam uit Hoogerheide, waar Nicolette Ista deel van uitmaakt, komt ook over naar Tholen.
Ista zet hoog in en is van mening dat alle klassen in Tholen gespeeld kunnen worden. Freddy Schijf is mede bekend met wedstrijdbowlen door zijn dochter. ,,Die speelt op Europees niveau in de top vijf. En mijn compagnon in Goes is ex-wereldkampioen.” Sjaloom Zorg bekijkt de mogelijkheid voor het opzetten van een G-team, voor gehandicapte sporters. In het bowlingcentrum in Tholen komen acht banen met automatische pinsetters. Dat betekent dat de kegels zonder touwtjes worden neergezet en daarom voldoen de banen aan de eisen van de bowlingbond. Er kunnen zowel recreatieve als wedstrijdbowlers van de banen gebruik maken. Speciale oliepatronen beschermen de baan en zorgen tijdens wedstrijden voor meer uitdaging. Alles gebeurt computergestuurd.
Lees verder in de gedrukte Eendrachtbode van 6 november. Word abonnee of koop een exemplaar bij één van de verkoopadressen. 
This entry was posted in November2013. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>