Nieuw Bowlingcentrum in Tholen

Overgenomen uit de PZC van 1 november 2014

Plan voor midgetgolf bij Thools bowlingcentrum

door Rob Paardekam THOLEN – De initiatiefnemer van het toekomstige bowlingcentrum aan de Stevinweg in Tholen wil in een later stadium ook een midget­golfbaan aanleggen rondom het pand. Wethouder Frank Hommel staat daar op voorhand niet onwel­willend tegenover.

Freddy Schijf, tevens eigenaar van het bowlingcentrum bij de Zee­landhallen in Goes, maakte giste­ren bekend dat de voorziening in Tholen op 1 februari open moet gaan. Er komen acht bowlingba­nen met automatische pinsetters. Dat wil zeggen dat de kegels niet aan touwtjes hangen. De baan kan daardoor worden gebruikt voor professionele wedstrijden. Het bowlingcentrum wordt de thuisbasis van een nieuwe vereni­ging: De Bowlingvereniging Tho­len (BVT).

Deze wordt opgericht door een groep mensen die nu nog het be­stuur vormt van de Bowlingvere­niging Hoogerheide (BVH). Ze ne­men een aantal leden van deze vereniging mee naar Tholen.

Het bowlingcentrum komt in het voormalige gebouw van Van Hou­te Wonen. Daarin zit al een bras­serie waar verstandelijk gehandi­capte cliënten van de stichting Sja­loom werken. Het is de bedoeling dat een nauwe samenwerking ont­staat. De brasserie en het bowling­centrum gaan samen de naam ‘Bowling en eterij De Thoolse Brug’ voeren. De cliënten van Sja­loom zullen straks ook allerlei werkzaamheden in het bowling­centrum verrichten.

Als het aan Schijf ligt, komt bij het centrum in de toekomst ook een midgetgolfbaan, zodat hij mensen een hele middag vertier kan bieden, bijvoorbeeld voor kin­derfeestjes. „Die houden de mees­te mensen tegenwoordig graag buiten de deur”, weet de onderne­mer. „Met alleen een uurtje bow­len kan ik ze dan net te weinig bieden. Maar als ze na het bowlen ook nog een rondje golf kunnen doen en iets kunnen eten is de middag wél compleet.”

Zonder iets toe te zeggen liet wet­houder Frank Hommel weten een eventuele midgetgolfbaan als een logische aanvulling te zien.

This entry was posted in november2014. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>